Legende i turniri - Rab kroz priče

U spomen na pobjedu nad italskim Normanima

Ponukana jednom globalnom mrežom turističkih vodiča odlučila sam osmisliti dvije nove ture Raba, a sada sam već u očekivanju vijesti, gostiju, najava!

Moje ture su pravi doživljaj. U njima i kroz njih se isprepliću i susreću povijest, tradicija, prirodne ljepote, okusi, mirisi i život lokalne zajednice!

Moj rođak u oličenju rapskog plemstva

Rab na svakom koraku nudi priču, a nema ništa ljepše od toga kada se pričama možemo prepustiti, u njima utopiti i sa njima otkrivati prošlost i blago našeg smaragdnog otoka.

Kroz Legende i turnire Raba ulazimo u pripovijedačku povijest.

Srednjovjekovna šaputanja

Ako dobro planirate svoju posjetu, onda možete doživjeti Rabsku fjeru. Tada grad Rab oživi svoju povijest i u dane od 25. do 27.07. zaista imate osjećaj da ste ušli u vremensku kapsulu i našli se u srednjovjekovnom Rabu.

Kad uplovljavate u Rab, pred vama se nađu visoke zidine koje opasuju grad. Upravo one skrivaju mnoge stoljetne priče i legende. A ono što još uvijek živi, to su tradicija, turniri, festivali i fjere!

Proći ćemo pored mjesta koja svjedoče o raznim čudesima, poslušati ćemo nešto o životu stanovnika, a tko zna, možda u labirintu ulica ugledamo i nekog junaka iz prošlih vremena!?

Šetnja nas vodi od Dorke do Varoša, a moguće je i da zajedno nešto zaigramo.






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

London za početnike

Manneken-Pis i naše hrvatsko blago

Stara stanica - postaja koja povezuje svjetove